Dette er del 9 av selvbyggerbloggen. Vi nærmer oss slutten på byggeprosjektet vårt. Det har nå gått drøyt to år siden vi begynte.
Det fulgte med silikonlim av typen man limer akvarier med, så det limet er bra sterkt! Det skal herde i 24 timer før videre arbeid, står det, men rørleggeren sa neste dag at det er bra herdet allerede etter fem timer, så det var ikke noe problem.
Rørleggeren koblet til vasken, boret hull gjennom ytterveggen og monterte utekran direkte fra vaskeskapet (praktisk) og koblet til oppvaskmaskina. Tenk - oppvaskmaskin på hytta! Men det slår likevel ikke den utrolig fine følelsen det er å kunne skru på vannet fra springen for aller første gang! Vi har altså slept og båret 25 liters vanndunker inn på det gamle kjøkkenet i mange år, og nå har vi lempet og tappet vann fra siste dunk. Tenk - både varmt og kaldt vann i kranen, noe som man ellers tar som en selvfølge. Vi har alltid måttet ha en stor kasserolle med varmt vann til oppvask stående på vår to-platers hybelkomfyr. Hver gang det skulle lages middag på de to platene måtte den settes til side, og så tilbake igjen etterpå. Til å leve med, men tungvint i lengden. Dessuten har vi også levd med permanent "vannrasjonering", siden vi naturlig nok ikke ville bære mer vann enn nødvendig.
Se her - rennende vann! I en diger vask med plass for både oppvask av større gjenstander og rensing av stor fisk om det må gjøres innendørs. Stas! Siden vi heretter regner med å vaske lite for hånd, ser vi ikke behov for annet enn vask med bare en kum. Til gjengjeld er kummen stor, 80 cm bred. God plass. 
Her er hvitevarene installert og kjøkkenet er på det nærmeste ferdig. Bare ventilatoren mangler, og noen sokler til kjøkkenskapene. Det blir et gildt kjøkken, synes vi.
Vi rakk også å montere nytt utvendig panel på to vegger på gammelhytta denne høstferieuka, så nå er det litt lettere å møte høsten. Vindsperre og vinduskarmer er beskyttet av blikk og panel mot det barske været som er her ute ved kysten Panelet er primet fra fabrikk, men bør likevel males snarest. Håper vi rekker det før vinterkulda kommer, ellers må det vel stå slik til våren, og det er vel ikke så bra. Det har blitt oktober, så frosten kommer når som helst.
På det nederste bildet kan man ane sammenhengen mellom kjøkkenet og den kommende spisestua. Rommet er delvis avdelt med ei kjøkken-halvøy på tvers, på den ene siden kjøkkenet, på den andre spisestua. En liten ventilator er også kommet på plass. Den måtte bli av denne typen for å få plassert ventilasjonsrøret på veggen og ikke i taket, for takhøyden er bare 1,90 inn ved veggen. Men den er samtidig en ulv i fåreklær - det trekker godt på full guffe!
Nå må det bygges trapp i nivåskillet mellom trapperom og nyhytte! Høyden er 50 cm. Vi prøver med bare ett trinn. Tjukk trappematerial har stått inne og tørket noen uker. Nå skal det kappes og høvles og bli fint før trinnet monteres. Bruker håndsag til kappingen, det går helt fint. Så starter høvlingen med motorhøvel. Blir spennende å se når den er ferdig.
Elektrikeren monterte spotter over kjøkkenøya, de ble perfekt. Vi har også lært at det er forskjell på spot og downlight.
Endelig er gulvet helt ferdigmalt i gammelhytta. Rommet er blitt ugjenkjennelig. Her sto tidligere soverom, et minibad og vindu mot sørøst. Nå er det lys inngang fra nyhytta. Foreløpig litt korridoraktig, men vi planlegger å montere bilder og diverse minner fra "gammeltida" på veggene her. De mørke søylene er rester etter veggene som er fjernet, bare reisverket står igjen. Det lys grå gulvet får mørke far i sprekkene mellom bordene, men slik må det bare bli. Skal vi gjøre noe med det, må vi fylle mellomrommene med tetningsmasse, som likevel vil sprekke opp etter hvert. Vi lar det være som det er.
Neste og siste del av hyttebloggen (del 10)
http://selvbygginginorge.blogspot.no/2018/01/tilbygg-til-hytta-del-10-ferdig-hytte.html
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar